среда, 16. мај 2018.

Крштење у реци Студеници

   Река Студеница која протиче надомак истоименог манастира била је у суботу, уочи Ђурђевдана, освећено место у којем је почетак свог хришћанског живота и улажења у Цркву као Царство Божије учинио Иван Алексић из Београда.
   Поверовавши у Исуса Христа као Сина Божијег, који је све наше грехе узео на себе и отворио нам рајска врата, Иван је храбро, уз подршку својих пријатеља, дошао на реку која ће за њега постати бањом обновљења и рађања за живот вечни. На лепом сунчаном дану, уз хук реке и цвркут птица орило се: „Ви који се у Христа крстисте, у Христа се обукосте. Алилуја“. Благодат Светога Духа је све облиставала и испуњавала радошћу дајући се новокрштеном као залог спасења, као семе које ће се временом разрасти у њему ако настави да ходи ка Христу кроз испуњавање заповести Божијих и постојан живот у Цркви.
   Подсећање да на Небу бива велика радост када на свет долази нови хришћанин и да су крсним знамењем побеђени Божији непријатељи дато је свим учесницима ове Свете тајне кроз необичну појаву облака у виду крста што је кроз објектив фотоапарата запазило једно будно око.

   парох студенички јереј Александар Бојовић
   фото: Горан Михаиловић
    извор: studenicainfo.rs

Нема коментара:

Постави коментар