четвртак, 2. фебруар 2017.

20. БРОЈ СВЕТОСАВСКОГ ЧАСОПИСА „РАСТКО“


преузми часопис овде:

http://www.eparhija-sumadijska.org.rs/download/CasopisRastko/Rastko20.pdf

Ја имам слободу да верујем или не верујем у Бога и баш због те слободе бирам да верујем, јер је Бог љубав. Одгајана сам у породици која воли и слави Бога и која је наклоњена цркви кроз коју Бог жели да оствари заједницу са човечанством. Моја породица ме је научила да волим и
поштујем Бога, а он ће ми узвратити тако што ће ме волети и чувати кроз живот.Као члан човечанства, али и као Божја икона сматрам да човек не поштује љубав из које је Бог створио свет. Кроз многа чуда Бог је доказао да је негде горе и пази на нас. Колика је слобода људи да верују или не верују у Бога, толика је његова слобода да казни човечанство, али је он добар и то је још једна чињеница којом Бог показује толеранцију и љубав према људима. Ја волим, поштујем и верујем у Бога јер ме он воли и чува.

Миња Стојадиновић
                 
   Промоција 20. јубиларног броја часописа „Растко“ одржана је 27. јануара 2017. године, у оквиру прослављања Савиндана, у мултимедијалној сали ОШ “17. октобар”, уз присуство наставника, ученика, многобројних гостију и великог броја телевизијских екипа.
   Да подсетимо часопис излази са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована. По одобрењу директора школе г-ђе Биљане Милановић, главни и одговорни уредник часописа је вероучитељ Борис Милосављевић. Редакцију часописа чине : Марина Антонијевић-педагог школе, вероучитељ-протођакон Нинослав Дирак, Нинослав Станојловић – професор историје и Вељко Петровић-ученик 8. разреда. За лектуру текста задужен је професор српског језика Маја Алексић. Часопис излази два пута годишње, на дан школе 17. октобра и на Савиндан.
   Честитајући свима присутним школску славу, новинари су представили часопис.
   Уводну реч у јубиларном броју написао је директор школе г-ђа Биљана Милановић:
   “Та 2007. година, када је и изашао први број школског часописа „Растко“, заузима важно место у историјату школе.
   27. јануара 2007. године смо добили Светосавску награду - највеће признање које може да добије једна васпитно-образовна установа. У част прославе школске славе, вероучитељ Борис Милосављевић, са својом новинарском секцијом, приредио је пано у част Светог Саве и тако је почело.
   Први број школског листа, оваквог изгледа, изашао је октобра 2007. године, а поводом прославе Дана школе. Два броја годишње. Рубрике : ризница живота, житија светих,наука, добар савет злата вреди, знаменитости Јагодине,историја Срба, интервју.
   Сваке године бивао је све садржајнији и занимљивији.
   Захваљујући ентузијазму, посвећености, креативности и љубави према Богу и ближњима, вероучитељ Борис Милосављевић,са својом екипом наставника и ученика, издаје часопис коме могу да позавиде и неке новинарске куће, посебно по порукама које шаље сваки објављени текст.
   Новинари су у наставку истакли да је у овом броју између осталог објављено 70 дечијих цртежа, и премијерно погледали нови спот за песму „Заволи“ у оквиру акције Обновимо себе – Подигнимо Ступове који у себи има ону најизворнију хришћанску поруку “Заволи, Бог је Љубав”. Након промоције сви присутни су узели учешћа у резању славског колача.
   Овај јубиларни 20. број часописа, који излази 10. година за редом има за циљ да све нас везује за наше корене, и да деца оно што носе дубоко у себи искажу кроз цртеже, и текстове, у којима се свакако и пре свега налази Господ Христос, чијим путем нас је повео Свети Сава.

   Чтец Борис Милосављевић, вероучитељ
   извор: www.eparhija-sumadijska

Нема коментара:

Постави коментар