понедељак, 22. јун 2015.

Састанак вероучитеља са координатором за верску наставу

   У прелепом амбијенту задужбине краља Драгутина у Ариљу, у петак 19. јуна, састали су се вероучитељи три намесништва са координатором за верску наставу Епархије жичке, јерејем Новицом Благојевићем. Састанку су присуствовали вероучитељи пожешко-ариљског, моравичког и драгачевског намесништва.
   Координатор је упознао вероучитеље са њиховим обавезама на крају ове и на почетку наредне школске године, као и о одређеним изменама везаним за постављење вероучитеља. Током састанка отворено се разговарало о свим питањима која се односе на проблематику верске наставе у школама. Вероучитељи су од Епархије добили захвалнице за најбоље ученике у протеклој школској години као и стручну литературу из области методике и дидактике.
   У раду састанка учествовао је уредник епархијског сајта, Урош Памучар, који је вероучитељима предложио активнију сарадњу у циљу шире промоције верске наставе.
   Захваљујући домаћину протојереју Драгану Стевићу, старешини ариљске цркве, свештенству и ученицама из дечјег црквеног хора, састанак је протекао у пријатној атмосфери и братском дијалогу. Сви заједно, захвални Богу за све и због свега, молимо се за благослов Божји да наш труд у раду са децом буде на корист и Цркве и отаџбине а у славу Божју.

   вероучитељ Ненад Стефановић
   извор: Епархија жичка

Нема коментара:

Постави коментар