уторак, 3. фебруар 2015.

Делегација Завода за унапређивање образовања и васпитања у посети редакцији Звонца

   Редакцију Светосавског звонца 11. децембра 2014. године су посетили стручњаци из Завода за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ), госпођа Бранка Шегрт, руковиодилац сектора за сручно усавршавање и напредовање и господин Владимир Крстић, саветник-координатор за изборне и факултативне предмете.
   Са овом стручно-образовном институцијом коју је основала држава Србија ради праћења, обезбеђивања и унапређивања квалитета и развоја система образовања и васпитања, Светосавско звонце сарађује више година. Стручњави из ЗУОВ- а аналитички прате садржај Светосавског звонца као помоћног наставног средства у верској настави.
   У овом  нада све вишекорисном и срдачном сусрету главни и одговорни уредник  Светосавског звонца, госпођа Радмила Мишев, упознала је госпођу Бранку Шегрт и  господина Владимира Крстића са планираним активностима Светосавског звонца у следећој години.
   Након састанка у редакцији, госпођа Радмила је драге госте провела кроз изложбу „Сведочим само…..”, посвећену лику и делу блаженопочившег Патријаха Павла, постављеној у Музеју Српске Православне Цркве.
   Ова изложба коју је  27. новембра 2014. године, у част свог претходника отворио Његова Светост Патријарх српски Иринеј, свакодневно посећују мали и велики, млади и стари, остварујући јединствену прилику да се изблиза упознају са свакодневним животом и делом свог савременика и 44-ог наследника трона Светог Саве.
   Сведочим само… наслов је изложбе, и овим речима је све исказано: и прошло и садашње и будуће време, и овом изложбом као да одговарамо поново на постављена питања: ко смо, шта смо, одакле смо, куда идемо… Музеј Српске Православне Цркве сведочи и овом изложбом о нама, о времену нашем, сведочењем о блаженоупокојеном патријарху Павлу.

преузми каталог изложбе о Патријарху Павлу: КАТАЛОГ
извор: СВЕТОСАВСКО ЗВОНЦЕ 

Нема коментара:

Постави коментар