понедељак, 8. септембар 2014.

СТУДЕНИЦА, ИНТЕРНЕТ И ВЕРСКА НАСТАВА


   У конаку манастира Студеница  реализован je шести дводневни скуп вероучитеља Епархије жичке на коме су сумирани резултати рада из претходне школске године, а на позив свештеника Миломира Радића, координатора за верску наставу ове епархије, Првог  дана Милош Јелић и Милан Марковић одржали су семинар "Примена интернета у реализацији верске наставе", а који је подржао Регионални центар за професионални развој запослених у образовању у Смедереву, Својим општим циљем, садржајем и активностима семинар припада областима стручног усавршавања од значаја за развој образовања и васпитања, а то су: јачање професионалних капацитета запослених, нарочито у области иновативних метода наставе и управљања одељењем и информационо-комуникационе технологије.
     Вероучитељи су се упознали срезултатима истраживања аутора семинара о интернету  и различитим приступима и могућностима коришћења интернета у верској настави. Добили су подстицај за коришћење блога и група/форума, покретање и уређивање сопственог блога као моћног средства за припрему и реализацију часова верске наставе и комуникацију са ученицима, њиховим родитељима и локалном заједницом.
      Други дан скупа започео је литургијским сабрањем, а затим је уследило надахнуто предавање Бошка Миловановића, професора Учитељског факултета у Лепосавићу. Предавањем на тему "Дидактичко-методичка организација часа", професор Миловановић вероучитељима је приближио пожељне вештине за организацију школског часа и упознао их са делом литературе која им може помоћи у припремању за наставу.


                                   М. Луковић, "Просветни преглед", 4.9. 2014.

Нема коментара:

Постави коментар